Akta dig: Ny Apple ID -phishing -bedrägeri som gör rundorna på webben, här är vad det verkar ut

Akta dig: Ny Apple ID -phishing -bedrägeri som gör rundorna på webben, här är vad det verkar ut
Akta dig: Ny Apple ID -phishing -bedrägeri som gör rundorna på webben, här är vad det verkar ut

När det gäller på internetvärlden är ganska mycket allt möjligt, varför vi kräver att vi är mycket försiktiga som liksom vaksam när man njuter av de byten som cybervärlden erbjuder. Tyvärr är inte alla så ärliga eller så moraliska som vi hoppas, varför vi kräver att vi är på jakt efter webbbedrägerier såväl som de som försöker dra fördel. Den nuvarande skadliga planen som webbindivider kräver att vara medvetna om är ett Apple ID -phishing -försök som ser bedrägligt realistiskt.

För de som kan vara nya på internet, eller välja att tro att på internetvärlden är en plats för fred och lugn, är phishing en metod för moraliskt konkurs individer att prova och få tillgång till känslig data till exempel användarnamn, lösenord samt monetära data genom att maskera som en officiell enhet. Denna mest nuvarande bedrägeri gör en relativt stor uppgift att efterlikna ett officiellt Apple -e -post samt inkluderar rubriken “You Apple ID har inaktiverats av säkerhetsskäl!”. Naturligtvis levereras lite extra info för att utveckla utseendet på äkthet innan du försöker få mottagaren att klicka på en skadlig länk som omdirigerar till en opålitlig destination.

Den enda funktionen för detta phishing -försök är att få tillgång till mottagarna Apple ID -konto. När länken “Verify Now” i e-postmeddelandet klickas tar det verkligen den privata till en skadlig länk, som snabbt måste orsaka vissa bekymmer om att tänka på toppnivåförlängningen tillhör Tokelau i södra Stilla havet.

Vi är säkra på att Tokelau är en härlig plats men det är inte exakt känt för att vara navet i Apples verksamhet. Som Tuaw med rätta påpekade var Tokelau toppnivå domän också ansvarig för mycket mer än 20% av phishing-bedrägerier 2010.

Om du någonsin får detta specifika e -postmeddelande, eller en av liknande karaktär, är det värt att komma ihåg att Apple aldrig kommer att begära att ett konto ska verifieras eller ett lösenord som ska återställas genom att tillhandahålla Apple ID såväl som nuvarande lösenord. Om det är i någon typ av fråga om ett Apple -kontos säkerhet eller integritet så är det alltid värt att proaktivt kolla in Apple -webbplatsen själv för att se till att du förstår att du går till den perfekta platsen.

Håll riskfria barn.

(Via: Tuaw)

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om alla aktuella från Microsoft, Google, Apple och webben.