Firefox vs Chrome för Android – När det gäller webbläsare är de största agenterna på alla datorplattformar Googles Chrome och Mozillas Firefox. Både webbläsare har en stor historia och är i ständig utveckling. Firefox är en stolt ättling till Netscape Navigator såväl som den allra första versionen släpptes 2002. Chrome är Googles egen lösning för webbläsning såväl som den först dök upp 2008, ett framsteg av några av Mozillas tidigare anställda. Firefox såväl som Chrome Support Android sedan version 4 av operativsystemet.
Idag kommer vi att sätta de senaste Android-versionerna av dessa webbläsare (Chrome Canary version 67.0.3396.87 samt Firefox version 60.0.2) till testet och upptäcka den snabbaste i mitten av 2018. Vi jämförde redan båda webbläsarna tillsammans med andra i början av 2018, hur mycket har förändrats sedan dess. Firefox har omfamnat fler funktioner från Job Quantum, ett jobb som försöker göra Firefox snabbare och lättare på resurser. Parallellt har Google Chrome sett stora erbjudanden av stabilitet samt prestationsförbättringar såväl som många API -omformningar.
Testet: Firefox vs Chrome på Android
För vårt test valde vi att använda 3 på Internet -webbläsarens riktmärken som gäller bra i det mobila webbläsningskonteksten:
Speedbattle av Speed-Battle.com
Jetstream av webbläsarebench.org
Octan 2 av Chromium Project
Octane 2 upprätthålls inte längre av Google, men vid dagen för att komponera är det fortfarande lika mycket som datum för samtida webbstandarder.
Varje riktmärke körde 5 gånger i varje webbläsare såväl som den allra bästa poängen valdes. Vår testplattform var en 4-kärnig arm A-7-smartphone som kör Android Nougat, med 1 GB RAM samt en Adreno 302 GPU. Detta är en åldrande plattform, med begränsat minne, så webbläsare var tvungna att erbjuda med svåra förhållanden.
Läs också: Opera Touch, en helt ny såväl som snabb webbläsare för Android
Firefox vs Chrome – Testresultat
Testresultaten sammanfattas på bilden nedan.
Diskussion
Alla riktmärken som används är utformade för att testa JavaScript -prestanda. Speedbattle är det enklaste riktmärket såväl som bara tester JavaScript beräknar, lagrar och gör prestanda. JetStream är det mest komplexa riktmärket såväl som kombinerar benchmarking -algoritmer från Octane 2, Sunspider, LLVM samt andra allmänt kända benchmarkingverktyg. Övergripande poäng i JetStream är det geometriska medelvärdet för alla inkluderade underbänkmärken för att normalisera privata referenspoäng.
I en överblick verkar Firefox vara en vinnare. Det gör mycket bättre än Chrome på alla riktmärken såväl som handtag för att uppnå en allmän poängskillnad på 2,557 poäng på det komplexa JetStream -riktmärket.
Missa inte detta: snabbaste Android webbläsare i gryningen 2018
Dessutom fanns det inget test som mäter minnesavtrycket för de två webbläsarna. Firefox har ledningen, men dess minnesanvändning är okänd. Numera bestäms inte webbläsarförmågan av hastighet, men minnesanvändning såväl som funktioner är stöd på samma sätt viktiga. Ytterligare ett riktmärke bör tas fram för att bestämma skillnader i minnesanvändning mellan dessa webbläsare.
Slutsats
Det visar sig att Mozillas ansträngningar med Job Quantum har betalat bra, inte bara på skrivbordsplattformar men på mobil också. Det tog lång tid fram till den mobila versionen av Firefox slutade vara på-par med skrivbord på prestanda, men resultaten är spännande. När webbläsarens strid fortsätter väntar vi på Googles nästa rörelser på kromutveckling.
Du kanske också gillar: cake webbläsare försöker omdefiniera exakt hur du bläddrar på webben