Apple May Kill Beats Music Brand; Service för att genomgå förändringar och kommer att leva på [rapport]

Apple May Kill Beats Music Brand; Service för att genomgå förändringar och kommer att leva på [rapport]
Apple May Kill Beats Music Brand; Service för att genomgå förändringar och kommer att leva på [rapport]

Det har varit frågan på allas läppar någonsin för att dess enorma förvärvshistoria för några månader tillbaka, men mysteriet runt vad Apple kommer att avsluta med Beats Music kan vara på väg att vara på väg att vara på väg att vara på väg komma till ett slut. Med Apple som förväntas använda sig av streamingtjänsten på ett eller annat sätt har frågan alltid omgiven om det skulle hålla Beats -musik som det är, eller rulla den till iTunes istället. Efter en rapport som påstår sig ange flera källor verkar det som om det slår musik kan leva på lånad tid.

Nyheterna, som kommer från TechCrunch, som sägs verifieras av så många som fem olika källor som är i stånd att veta, har Apple avsett att solnedgångslag efter att ha redan börjat övergången till personal från den populära musikströmningstjänsten till Apples äger interna projekt, inklusive iTunes själv.

Men tyvärr är saker inte alltid så tydliga som de först kan verka. I kölvattnet av TC -rapporten har Apple enligt uppgift sagt till RE/Code att Beats inte är slutad alls, men att det istället kommer att genomgå några förändringar när tiden fästs. Det kan diskuteras om den nya rapporten faktiskt avvisar vad TechCrunchs källor säger dock, som om Beats Music genomgår betydande förändringar kan den för alla syften vara en ny tjänst helt. Detta skulle jive bra med antaganden om att beatsmusiken som lever i inte kommer att vara densamma som den vi använder idag.

Beats Music kan vara en streamingtjänst, men den fungerar något annorlunda än andra alternativ på marknaden. Genom att tillhandahålla kuraterade spellistor snarare än att bara driva album och enstaka spår till användare, har Music fått massor av beröm, inklusive från Apple CEO Tim Cook under en ny intervju med Charlie Rose.

Om Apple verkligen är på väg att döda Beats Music för gott, är frågan som finns kvar lätt: vad kommer att hända med det? De smarta pengarna är på Apple som rullar spellistorna och strömningstekniken till iTunes, oavsett om det är iTunes Radio eller en spinoff.

Mycket prat eftersom förvärvet har koncentrerat sig på varför Apple valde att ta med beats under sin vinge. Handlade det om att få Jimmy Iovine och Dr. Dre ombord och sälja hörlurar, eller kommer vi att se slagmusik återuppstå under ett annat namn?

För det pris som Apple betalade kan vi inte låta bli att tro att det finns mycket mer att komma från detta förvärv än en enkel anställning av två personer.

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om alla de senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.