Saker att göra när din telefon blir våt eller faller i vatten

Saker att göra när din telefon blir våt eller faller i vatten
Saker att göra när din telefon blir våt eller faller i vatten

De senaste åren har vi sett Android-prylar som är vattenbeständiga, vilket innebär att de inte kommer att skadas även om du dunkar dem vatten. Sony Xperia -prylarna är ett fantastiskt exempel. Vad händer om du äger en icke-vattenbeständig Android-enhet och har den våt i vatten? Du kanske har blivit slagen av regnet, eller misslyckats med att komma ihåg din gadget i fickan, samt lämnat den i tvättanordningen för att tvätta. Under omständigheter som dessa finns det inget krav på panik alls. Det finns cirka 80 % möjlighet att du kan återhämta din gadget när vatten skadas.

I det här inlägget skulle vi täcka några väsentliga steg såväl som säkerhetssteg i köpet för att återuppliva ditt vattenskadade Android -smartphone. Det är alltid ett bra alternativ att lämna en omständighet som detta till proffsen, men du kommer att kräva att agera snabbt innan din Android -gadget blir död. Att följa alla första hjälpen för att återuppliva din Android-enhet, samt få den att fungera ordentligt tillbaka.

Innan du gör något mot din våta Android-smartphone, ta den ur vattnet direkt samt stänga av det för att undvika någon typ av skottcirkuits.

Varning!

I en omständighet som detta är det som inte ska göra mycket mycket viktigare än vad man ska göra. Ett enda fel drag, liksom din Android -gadget kommer att vara historia. Kostnaden med är några av de skadliga sakerna som helt kan förstöra din våta Android -smartphone:

Slå inte på din Android -gadget.

Skaka inte enheten, eftersom den bara kommer att förvärra omständigheterna.

Länk inte den till en strömkälla.

Försök inte trycka på någon typ av knapparna.

Slå inte i det, eftersom det kan pressa vattendropparna djupt inuti komponenterna.

Försök inte att sprida din Android -enhet. Din gadget har ett vätskeskadtecken (LDI) utvecklat i. Det kan sätta sig av när du tar isär telefonen, vilket kommer att utrymma din garanti.

Steg för att spara din enhet!

För det första, ta din gadget från vattnet, samt stänga av den direkt för att förhindra alla typer av fel.

Ta en torr handduk och börja smeta upp vattnet på enheten.

Nu eliminera den bakre situationen och lämna den att torka. Observera att detta inte är möjligt i någon gadget som HTC One, Nexus 6 eller Xperia Z -serien av enheter. Om din gadget gör det möjligt för dig att eliminera batteriet, gå vidare och hålla det på en torr plats.

Mata ut alla typer av SIM -kort, samt ett SD -kort om du har något.

Håll telefonen i upprätt läge, samt låt vattendropparna flyta ut ur enheten. Ta en torr trasa och torka av alla typer av våthet kvar på enheten.

Om du är säker på att det fortfarande finns en bra mängd vatten inuti din enhet kan du använda ett vakuum för att suga ut luften. Tänk på att inte använda en hårtork eller slå in i enheten, eftersom den kan pressa våtheten djupare inuti komponenterna.

När du är klar med det, ta en tät zip-lock-väska eller behållare full av ris, samt lägg din våta gadget i en dag eller två. För de av er som inte vet tar Rice in vatten snabbt såväl som mycket mer effektivt och lämnar därför din gadget fuktfri!

Ta din Android-gadget från Zip-Lock-väskan samt lämna den under solen i cirka 12 timmar. Under antydan kan du använda en växlande gadget för att ringa samtal eller skicka texter.

Skaffa nu batteriet du har tagit bort och infoga det i din telefon. Försök att ändra det. Om din gadget slår på normalt, samt fungerar perfekt, fantastiskt arbete! Men om det inte gör det, försök att ladda din enhet. Om det inte fungerar kan du försöka använda ytterligare ett batteri, eftersom batteriet kan ha skadats i vattnet. Om din gadget inte visar någon typ av indikation på överlevnad, ta den till ett reparationsarbetscenter och berätta för dem allt som hände. Om de är beredda att reparera det åt dig, gå vidare.

Bra jobbat! Du har effektivt fått din våta Android -gadget att fungera korrekt! Från och med nu, var försiktig med din Android -gadget när du är nära vatten. För att undvika din gadget från att få vatten skadat i framtiden kan du köpa några skyddssituationer för det!

Om du har någon typ av frågor angående denna process, känn dig helt fri att lämna en kommentar nedan!